14 Nisan 2016 Perşembe

Katarakt Tedavisi Nasıl Yapılır?

Riskler Ortadan Kalkıyor, İyileşme Süreci Kısalıyor

Femtosaniye Lazer teknolojisi, katarakt cerrahisinin en önemli aşamalarının, el değmeden bilgisayar kontrolünde gerçekleştirilmesini sağlayarak iyileşme sürecini kısaltmakta ve daha güvenli cerrahi yapılabilmesine yardımcı olmaktadır.

Kişiye Özel, Bıçaksız, Güvenli Operasyon

Femtosaniye Lazer teknolojisi, ‘lazer katarakt tedavisi’ olarak bilinen Fako Cerrahisinin en önemli aşamalarının kişiye özel ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar:
  • Korneal kesinin bıçak kullanılmadan lazer ışını ile oluşturulması,
  • Astigmatik düzeltme yapılabilmesi,
  • Kataraktlı merceğin ön zarında oluşturulan açıklığın (kapsüloreksis) istenilen ölçülerde yapılması,
  • Kataraktlı merceğin lazer enerjisi yardımıyla parçalara ayrılması.

Görme Kalitesi Artıyor

Bilgisayar kontrollü Femtosaniye Lazer teknolojisi, robotik cerrahi değildir. Cerrahın teknolojiyi iyi kullanması kadar el becerisinin de önemli olduğunu belirtmek gerekir. Ancak Femtosaniye Lazer, katarakt cerrahisinde kullanılan multifokal (uzak-yakın) göz içi lenslerin yerleştiği yuvanın üst seviyede düzgün ve mikron seviyesinde güvenlikle hazırlanabilmesini sağlayarak, görme kalitesini üst seviyeye taşımaktadır. Multifokal lensler ile, katarakt dışında görmeyi azaltan bir göz kusuru olmadığı takdirde, hastanın gözlüğe bağımlılığı çok azalmakta veya tümüyle ortadan kalkabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder